BESTELLEN

Vul onderstaand formulier in en bestel de tweede, herziene druk van het boek.

Prijs per boek: €29,99. Verzendkosten:  Nederland: €7,50,  Buitenland: variabel.

Maak het verschuldigde bedrag over op

IBAN NL 59 ABNA 0564 322 024 t.n.v. E. Becking.

Na ontvangst van uw betaling krijgt u uw bestelling z.s.m. thuis bezorgd.

BESTELFORMULIER

Een familiekroniek over Nederlands-Indie en Nederlands Nieuw-Guinea

In het boek ‘Tussen twee vuren’ doet Erik Becking filmisch verslag van de avonturen van zijn familie in Indië en Nieuw-Guinea. Hij beschrijft in detail hoe de vredige levens van de families Marks en Becking in Indië wreed worden verstoord als ze te maken krijgen met de Japanse overheersers en later de Indonesische pemuda’s en peloppers, die hen naar het leven staan. Letterlijk en figuurlijk bevinden ze zich ‘tussen twee vuren’ en gebruik makend van hun aanpassingsvermogen en vastberadenheid weten de meesten te overleven te midden van chaos, hongersnood en geweld. Na de soevereiniteitsoverdracht aan de Republiek Indonesië kiezen ze voor een bestaan in het voor Indo’s beloofde land: het ruige Nieuw-Guinea.

Daar treffen de Marksen Karel, zoon van de beroemde KNIL-kapitein L.Th. Becking, stichter van Tanah Merah in het oerwoud van Centraal Nieuw-Guinea. Karel en Constance Marks trouwen met elkaar. Zij genieten van een zorgeloos leven, ondanks de harde strijd om het bestaan. De kinderen Erik, Richard, Milly, Gerda en Jeane wanen er zich in het paradijs. Ze delen het land met hun geliefde Papua’s. Maar Indonesische infiltranten trachten het land te ontwrichten om het vervolgens toe te eigenen.

Uiteindelijk wordt Nederland gedwongen zijn laatste kolonie af te staan aan de Verenigde Naties, die het eiland vervolgens overdragen aan de ‘Republik Indonesia.’ Nederlands-Nieuw-Guinea bestaat niet meer en de familie Becking moet dit aan de indo’s beloofde land ontvluchten. Het afscheid van de Papua-vrienden valt zwaar, en de tocht naar Nederland is onvermijdelijk.

 

© Omslagfoto: Coen Robert Kokkelink

© Omslagontwerp: Annemarie Galetzka

Website ontwerp en beheer: Banse Project Management

Scroll naar boven