Brief aan Sergeant van Geffen

De redding

Stans schrijft een brief aan Dick van Geffen met de vraag of hij de sergeant is die haar tijdens de 2e politionele actie uit handen van de Indonesiërs heeft gered.
 
Noordwijkerhout, 20 juni 1965,
 
Geachte Meneer,
 
U zal wel raar opkijken een brief te ontvangen van een vreemde, maar misschien geen echte vreemde voor u. Ik zal maar direct met de feiten komen. Het gaat hierom. Ik zoek namelijk al jaren naar een zekere sergeant van Geffen, oftewel Oom Dick.
 
 
Deze sergeant die met de 2e politionele acties in de omgeving van Magelang heeft gediend. Ik hoop, dat u de ware sergeant bent, die ons toendertijd uit Indonesische handen heeft gered. U herinnert u toch nog wel, die twee Nederlandse kinderen, die u een tijd bij u heeft gehad, namelijk Stans en Guus Marks.
 
Met veel moeite gepaard gaande, heb ik eindelijk u echter weten te vinden, hopende dat u de ware oom Dick is.
 
Ook wist u niet, dat ik in 1953 gehuwd ben en sinds 1962 in Nederland ben aangekomen.
 
Hopende dat u de ware Oom Dick bent en de hele geschiedenis nog herinnert zal van Java/Magelang, wacht ik met spanning op een verheugend antwoord of het wel dan niet de waren Oom Dick is.
 
Mijn hartelijke groeten, ook van mijn man en kinderen, voor u en uw gezin. Stans.
 

GVD! En deze helden staan nu terecht in dat onzalige DEKOLONISATIE ONDERZOEK!! Hoe is het toch mogelijk. Ondanks de kinderopvang-affaire gaat het ONGEKENDE ONRECHT gewoon door.

Scroll naar boven