DE DIEN(ST)PLICHT

Houd ze bezig!

DIENSTPLICHT
(Of noem het ‘dientijd’ of wat dan ook, what’s in a name) is wat mij betreft één van de grootste zegeningen die een land over zichzelf kan uitroepen. Binnenkort verschijnt mijn boek over dit onderwerp.

YES!!! Mijn amendement voor het ‘REACTIVEREN’ van de Dienstplicht is door de Friesen in mijn partij aangenomen en komt wat ons betreft in het verkiezingsprogram (meer zeg ik niet om anderen niet in de wielen te rijden, maar dat ik dit goed nieuws vind moge duidelijk zijn).

Over de Dienstplicht valt zo veel te vertellen, daar ga ik nu niet aan beginnen. Kortheidshalve verwijs ik naar de actualiteit;
Defensiebegroting vandaag in de Tweede kamer;
Dienstplicht voor meisjes is een feit en dat was zoals ik tegen dit fenomeen aankijk voor mij een ‘must.’;

Dienstplicht moet namelijk voor IEDEREEN zijn, ongeacht geslacht, geloof, afkomst etc..; Bij ‘Dienstplicht’ denk ik absoluut niet alleen aan een militaire invulling, maar aan ALLE maatschappij-onderdelen.

HOU ZE BEZIG!

Net de vragenlijst van Opiniepanel ingevuld. Vragen over de feestende jeugd deden mij denken aan berichten van een tijdje geleden over de feestende soldaten op hun legeringskamers. ‘Schande’, werd er geroepen. Van mij dezelfde reactie als vorig jaar; HOU ZE BEZIG!
Ik heb 20 jaar ervaring in het opleiden en vormen van dienstplichtige jongens. Overal taferelen van ‘Commandanten’ die afgaven op hun dienstplichtigen die ‘s avonds de beest uithingen. Bij ons niet!
Het geheim; HZB.

Zorg voor een rond-de-klok programma, laat je jongens niet aan hun lot over door om 1700 uur de kazerne uit te vluchten. Hou ze bezig met nuttige èn aangename zaken. Daar is fantasie en energie voor nodig. Maar daar ben je ‘Commandant’ voor. Zo werkt dat in vredestijd!
Hetzelfde geldt voor onze huidige jeugd. Zij worden het zwaarst getroffen door de crisis. Wie dat niet snapt is waarschijnlijk zelf niet jong geweest.
Laat hen niet aan hun lot over, maar organiseer activiteiten die hen aanspreekt èn die wèl kunnen. HZ ‘aangenaam’ B.

Voor ideeën kunt U bij mij terecht. Erik Becking, Kapitein b.d.

Website ontwerp en beheer: Banse Project Management

Scroll naar boven