KLAVERTJE VIER

Wat hebben Ries Maresch, Stans Marks en een klavertje vier gemeen?

WAT HEBBEN RIES MARESCH, STANS MARKS EN EEN KLAVERTJE VIER GEMEEN!!

Waar een KLAVERTJE VIER voor staat, weten we allemaal! Ik vind ze wel eens en barst dan ook van geluk. Dit VERFOMFAAIDE EXEMPLAAR vond ik vanmorgen!

WAAROM IS DEZE ZO BIJZONDER? NOU… HIEROM!

Vanmorgen was mijn trainingsveldje een ravage. Er was nieuwe, elders overtollige Friese klei gestort en met grof geweld over het veldje gesmeerd. Overal nieuwe, natte, kleverige drek. Uit die smerige puinhoop stak één minuscuul plantje! Niemand zag hem! Ik herkende hem gelijk!
EN DE SYMBOLIEK!

Dit kleine modderige, kapotte KLAVERTJE VIER staat symbool voor DE KLEINE MENS, waar de politiek geen oog voor heeft. Het wordt vermalen tussen molenstenen van de geschiedenis, zonder dat politici hem zien. IK ZAG HEM WÉL!
 
 
Ik zag MARINUS MARESCH. Ik zag STANS MARKS. Ik zag AL die andere overlevenden van Japan en Bersiap. Zij hadden evenveel geluk als dit Klavertje Vier, zij waren net zo taai en onverwoestbaar en even slim. Zij stonden op uit de HEL. Net als dit Klavertje… zwaar geschonden… maar levend!
 
Ik heb het allemaal beschreven in mijn boek ‘Tussen twee Vuren.’ Geen interviews, maar echte verhalen van de echte mensen die het écht hebben meegemaakt!
 
Welke partij we ook kozen, altijd moesten we tegen vrienden en verwanten vechten, want die zaten aan beide kanten! IK heb geen grote, rijke uitgever achter mij, maar moet de marketing tegen de stroom van corona en algoritmen zelf doen. Het verfomfaaide Klavertje doet mij hopen dat mijn boek evenveel aandacht krijgt als ‘Revolusi’ van David van Reybrouck. Het voegt namelijk evenveel toe aan de kennis over ons INDISCHE DRAMA. Lees de recensies en zegt het voort!
 

Website ontwerp en beheer: Banse Project Management

Scroll naar boven