Niet te geloven!

Verdienmodel over de ruggen van onze ouders

Nog voordat de sessies met de Maatschappelijke Klankbordgroep zijn geweest, publiceert dat Dekolonisatie Onderzoek (ODGOI) de uitslagen al!!
 
Hoe kán dát nou!! Zegt dát alleen al niet genoeg!! Hoezo ‘Nieuwe Bestuurscultuur?’
 
Bovendien moet je voor de uitslag 13 dure boeken aanschaffen!! VERDIENMODEL OVER DE RUGGEN VAN ONZE OUDERS!!
 
Er is een goedkopere en COMPLETERE oplossing! In één boek!!
Het boek ‘TUSSEN TWEE VUREN’ van Erik Becking.
 
Dít boek zou verfilmd moeten worden ipv dat ‘one-issue’ filmpje met onze jongens in zwarte SS-uniformen. Het geeft een beter beeld van de Nederlands-Indische geschiedenis dan al die producties van het ODGOI bij elkaar. ‘TUSSEN TWEE VUREN’ beschrijft die hele geschiedenis, met al haar wreedheid, lelijkheid, schoonheid… van ALLE kanten.
 
Het ODGOI somt slechts misdaden van onze ouders op. En uiteraard waren die er, maar dat was een zeer klein deel van die hele, uitgebreide, ingewikkelde, verdrietige geschiedenis.
 
Lees in ‘TUSSEN TWEE VUREN’ bijvoorbeeld hoe mijn vader wraak nam op zijn belagers. Maar ook over de door ODGOI verzwegen misdaden van de andere kant… tegen mijn weerloze oma, moeder en ooms.
‘TUSSEN TWEE VUREN’ is geheel zelf gefinancierd en de opbrengst gaat naar de onderdrukte Papua’s van Manokwari, mijn geboortedorp.
 
ODGOI-boeken zijn door onze ouders gefinancierd en de opbrengst gaat naar onze bevuilers!
 
‘TUSSEN TWEE VUREN’ is weer verkrijgbaar. De 2e herziene druk. Met stamboom en overzichtskaart. Gesigneerde exemplaren kunt U bestellen via de website www.opapoea.nl. Ook voor veel meer informatie kunt u op deze website terecht.
 
Teruglezend lijkt dit verhaal op ‘Wij van WC-eend…’. Zal wel. Ik moet wel. Draag alle kosten zelf. Doe zelf de marketing. Heb geen rijke uitgeverij of overheid achter me en corona zet beren op de weg. Bovendien… WC-eend wordt zelfs na 30 jaar nog steeds in ALLE huishoudens gebruikt. Kwaliteit…

ODGOI-boeken zijn door onze ouders gefinancierd en de opbrengst gaat naar onze bevuilers!

Reacties van lezers

Mia Lahaye

Jouw critiek, Erik Becking, is zo berechtigd en juist. Wat een schandaal weer, wat daar onder het mom van wetenschappelijk onderzoek gebeurd, betaald en beslist wordt!!!
 
En het wordt inderdaad tijd, dat jouw boek: “TUSSEN TWEE VUREN’, eindelijk die zogenaamde onderzoekers als plichtlecture onder de neus gehouden wordt!
ALLES wat ze willen onderzoeken, staat daar al haarfijn in en dat niet alleen GESCHIEDKUNDIG JUIST, maar ook nog als gevoelige, spannende familiegeschiedenis.
 
Een geschiedenis , die al vóór de oorlog in Indonesië begint , dan op het toen nog Nederlands-Nieuw-Guinea verder gaat, tot ook daar alle Indo’s het land moesten verlaten en tot slot de moeilijke aankomst en start in Nederland.
 
Een overweldigend goed boek, dat IEDERE Nederlander zou MOETEN lezen en dat precies het verhaal levert om VERFILMD TE WORDEN!!!

Carel Banse

Inderdaad Hoe is het mogelijk?? Misschien inhoudelijk allemaal wetenschappelijke hoogstandjes, maar met op zijn minst suggestieve titels, maar de wijze van presentatie en benadering laat te wensen over.
 
De resultaten moeten toch breed beschikbaar gesteld worden, en niet tegen betaling.
 
Onze (groot)ouders hebben de geschiedenis al betaald.

Reageer ook op deze blog

Deze reactie wordt geplaatst onder de blog
Scroll naar boven