Persbericht Omie Becking 90 jaar

Tweede druk

FEEST IN NOORDWIJKERHOUT!
ATTENTIE!!! KLEINE WIJZIGING: De legertruck komt om 13.30 uur Omi ophalen in de van ‘t Haaffstraat en om 14.00 uur haar afleveren bij Willemse, met een fotomoment waarbij pers aanwezig is.
Dus het verhaal wordt nu:
Aanstaande zaterdag vieren wij de 90e verjaardag van ons taaie, lieve, zorgzame en kattige moedertje. Een bijzondere gebeurtenis.

Persbericht

Onderwerp: LEGERTRUCK IN NOORDWIJKERHOUT
 
Geachte redactie,
 
graag uw aandacht voor het volgende;
 
Op zaterdag 3 februari 2024, tussen 13.30 uur en 14.00 uur, rijdt er een legertruck door de straten van Noordwijkerhout. Het machtige ding vervoert een bijzondere lading:
Het ‘JAVAANSE VROUWTJE’ Stans Becking.
Zij wordt door het leger thuis opgehaald en naar de feestzaal gebracht, om daar haar 90e verjaardag én haar 60e jaar als NOORDWIJKERHOUTER te vieren .
 
Toelichting;
Stans Becking is op Java tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog op het nippertje uit handen van terroristen gered door twee dappere Nederlandse soldaten! Zij was er zeer slecht aan toe. De soldaten hebben haar in hun legertruck maandenlang verzorgd alsof het hun eigen kind was. Daar is haar onbegrensde liefde voor het Nederlandse leger geboren en duurt nog altijd voort.
Ook uit haar geliefde Nieuw-Guinea moest zij vluchten en is uiteindelijk, na een zeer turbulent bestaan, in 1964 in Noordwijkerhout beland. Pas in dit dorp vond zij voor het eerst van haar leven RUST. Om iets simpels te noemen; zij kon eindelijk ZONDER ANGST SLAPEN. De Noordwijkerhouters hebben haar en haar gezin fantastisch ontvangen. Zij voelt zich thuis èn één van hen… STANS ÍS NOORDWIJKERHOUTER!!
Haar grote droom is nog éénmaal in zo’n grote groene truck rond te rijden.
Die liefde voor het leger en de offers die zij voor de landsverdediging heeft gebracht, wil datzelfde leger nu belonen en haar daarvoor bedanken. Daarom sturen zij een legertruck naar Noordwijkerhout om haar van huis naar de feestlocatie te brengen, alwaar om 14.00 uur een fotomoment plaatsvindt.
Lijkt mij dat deze uitzonderlijke, historische gebeurtenis niet onopgemerkt voorbij mag gaan.
Met hartelijke groet.
Scroll naar boven