Prachtig kerstalbum

Kunstwerk van Vonnie

Bijzonder kunstwerkje waarin mijn meest dierbare foto’s zijn verwerkt, te beginnen uiteraard met onze vlag… de MORGENSTER… die ooit weer zal wapperen boven Manggoapi.

 
De foto van Isofa, Istafina en hun kinderen met daarboven ‘Memories’. Terecht geen ‘Sweet memories!’ Die waren wel ‘sweet’, maar werden ‘ZWART’… ‘INKTZWART’, toen we hoorden dat Isofa was vermoord door de Indonesiërs en Istafina gevlucht naar haar kampong in de bergen.
 
Gelukkig zag ik ook plaatjes waar wel forever ‘SWEET MEMORIES’ aan vast zitten; onze uitstapjes naar de Ardennen!
 
En wat ben ik blij dat de op-een-na-grootste opschepper van het KNIL erbij zit! Onze zeer geliefde oom Fred (‘Pret’ in ons jargon). Hij is ‘slechts’ tweede in de opschepkunst, vooral over de grote vissen die hij ving, de allergrootste opschepper is zijn kleine broertje. Bij bepaalde weersomstandigheden hoor je die NU NOG sterke verhalen vertellen (samen met John, Pieter Paul, Marinus, Bo, Eddy en vele anderen).
 
Mijn oude vriend Marinus hoort hem aan en denkt slechts… ‘Overdone!’
 
Net als die nieuwe peniskoker die ik van mijn commandant kreeg bij mijn kapiteinssterren… Overdone! Die rare Overste Monus van der Berg! Met z’n verhalen over MONUS DE SCHILDPAD op dat eilandje voor Nieuw-Guinea, dat hij als luitenant samen met zijn mannen moest verdedigen.
Met grote letters hadden ze ‘MONUS’ op het schild van die schildpad geschilderd. Zo schoffelden er dus twee Monussen rond op dat prachtige witte strand met die wuivende palmen en glashelder blauwe zee… de peloppors van Sukarno volledig in de war natuurlijk!
 

Prachtig gedaan, lieve Vonnie, hij staat onder de boom... onder toeziend oog van onze boze beschermengel!

Scroll naar boven